Ontwikkeling slimme robotpalletiser voor food industry

Door het leveren van advies en technische ondersteuning heeft MDE Automation in samenwerking met Omron bijgedragen aan de ontwikkeling en de bouw van een nieuwe palletiser. Omron gaat zich in de toekomst richten op een aantal belangrijke doelmarkten, waaronder food & beverages. De robot heeft is uitgebreid getest en heeft ruim 900.000 bewegingen achter de rug.

De nieuwe machine is een innovatieve uitbreiding voor interne transportoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie. MDE Automation leverde de Omron besturing van de palletiser en bijzondere interface voor de bediening.

Remco de Jonge, die bij New-Motion verantwoordelijk is voor de engineering: “We hebben contact gehad met diverse leveranciers van aandrijvingen, maar vooral de aansturing van de grijperarm met een direct drive bleek een probleem, omdat de meeste aanbieders een vaste combinatie van servo en driver verkopen. Omron en MDE Automation beschikken echter over een enorme technische expertise. Het inregelen van de Omron-servoversterker en de direct drive die we in de grijperarm gebruiken, bleek geen probleem. Uiteraard heeft MDE Automation ook de overige componenten voor de besturing geleverd, zoals de PLC’s en de servomotoren. Daarnaast hebben zij de volledige programmering voor hun rekening genomen”

Unieke aanpak
Succesvolle oplossing

MDE Automation levert een totaalpakket aan diensten en producten op mechanisch, elektrotechnisch en automatiseringsgebied. Wij noemen onszelf ‘Innovators in Industrial Automation’. Dat is niet voor niks. Food en non-food picking en packing vraagt om creatieve en slimme oplossingen. Die oplossingen leveren wij. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden systemen waarmee u efficiënter en sneller kunt werken. Dat ontwikkelen en bouwen doen wij in onze eigen werkplaats in Tholen. Hiervoor gebruiken we de innovatieve producten van de Japanse technologieleverancier Omron.

Leg uw vraag

Aan ons voor

Met de ‘Innovators in Industrial Automation’ in zee?

Wij helpen u uw machines slimmer, sneller, efficiënter, waardevoller, flexibeler en betrouwbaarder te maken. Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.