TM-serie collaboratieve robots om de harmonisatie tussen mens en machine te versnellen

Omron heeft de wereldwijde introductie aangekondigd van de TM-serie collaboratieve robots waarmee een innovatieve productieomgeving kan worden verwezenlijkt waarbinnen mens en machine in harmonie samenwerken.

Dankzij de diverse vision-functionaliteiten en een eenvoudige, intuïtieve programmeeromgeving van de TM-serie collaboratieve robots zorgen wij voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie waar zowel mens als machine bij betrokken is.

Doordat productlevenscycli door consumententrends steeds korter worden, moeten fabrikanten beschikken over productielijnen waarbij regelmatig van product kan worden gewisseld. Daarnaast streven fabrikanten ernaar om de eenvoudigere en monotone taken te automatiseren, omdat er een tekort aan personeel is. Zo kunnen ze een werkplek creëren waar mensen hun steentje kunnen bijdragen aan creatievere taken.

Onze TM-serie biedt een unieke oplossing waarmee een robot eenvoudig kan worden geïnstalleerd om toepassingen te automatiseren, zoals montage, pick-and-place en inspectie. Als onderdeel van de introductie van de TM-serie brengen wij een ‘mobiel compatibel’ model uit. Dit model integreert naadloos in onze toonaangevende LD-serie autonome mobiele robots, zodat gebruikers complexe taken kunnen automatiseren, zoals pick-and-place, en processen kunnen verbinden met autonome mobiele robots.

Wij introduceren 12 robots in de TM-serie met een combinatie van de volgende specificaties.

  • Armlengte: 700 mm, 900 mm, 1100 mm, 1300 mm
  • Payload: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
  • Voeding: AC, DC
  • Conform of niet conform SEMI S2-veiligheidsvoorschriften

Drie belangrijke kenmerken van de TM-serie collaboratieve robot:

  • Intuïtieve programmeerinterface verkort de programmeertijd: verkorte installatie- en insteltijd in vergelijking met traditionele industriële robots. U hoeft geen ervaring te hebben met het programmeren van robots voor de intuïtieve, flowchart-based programmeerinterface en eenvoudig inleren.
  • Geïntegreerd vision-systeem in de arm verkort de insteltijd: de TM-serie wordt geleverd met geïntegreerde vision en verlichting, zodat de gebruiker producten kan vastleggen met een brede zichthoek. Deze robot is uitgerust met beelddetectiefuncties zoals patroonvergelijking, barcode lezen en kleuridentificatie. Hierdoor kunnen inspecties, metingen en sorteertoepassingen zeer eenvoudig worden ingesteld.
  • Voldoet aan alle veiligheidsstandaarden voor samenwerking tussen mens en machine, en verkort de installatietijd: de TM-serie voldoet aan alle veiligheidsstandaarden die samenwerking tussen mens en machine mogelijk maken. Bovendien kunnen de robots veilig in samenwerking met mensen worden gebruikt zonder industriële veiligheidsafschermingen die traditioneel verplicht zijn bij industriële robots, waardoor de installatietijd wordt verkort. (Voldoet aan de veiligheidsvereisten voor industriële robots ISO10218-1 en de veiligheidsvereisten voor collaboratieve industriële robots ISO/TS15066)

Met de toevoeging van de TM-serie collaboratieve robot zorgen wij voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie tussen mens en machine. Hiermee wordt ook ‘innovative-Automation’ versnelt, een innovatief productieconcept waarbij mens en machine in harmonie samenwerken.

Bron: https://industrial.omron.nl/nl/news/tm-series-collaborative-robots-accelerate-the-harmonization-of-humans-and-machines

Vanzelfsprekend kan MDE Automation uw TM series collaborative robot leveren, programmeren en in bedrijfstellen!

 

Leg uw vraag

Aan ons voor

Met de ‘Innovators in Industrial Automation’ in zee?

Wij helpen u uw machines slimmer, sneller, efficiënter, waardevoller, flexibeler en betrouwbaarder te maken. Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.